NWWI taxatie / taxateur in Bergen op Zoom - Roosendaal

NWWI taxaties

Wat is onze woning vandaag de dag nou eigenlijk waard? of Wat zou de reële prijs van onze droomwoning zijn? Dit zijn waarschijnlijk de eerste vragen die veel mensen zichzelf stellen als zij denken aan de verkoop van de huidige woning of het kopen van de droomwoning. Natuurlijk zijn er ook andere redenen die een waardebepaling van de woning vereisen.

Wat houdt een taxatie precies in? Goede vraag! Een taxatie is een objectieve waardebepaling van een woning. Een taxatierapport is een officieel document en geldverstrekkende partijen zoals banken en hypotheekverstrekkers stellen strenge eisen aan deze rapporten. Voor woningkopers is een taxatie belangrijk voor de toekomstige hypotheek. Voor woningverkopers geeft het de reële verkoopwaarde aan.

Wanneer nog meer een taxatie?

Wat houdt WOZ precies in?

Ieder jaar krijgt u van de gemeente een waardebepaling van uw woning. Dit is de zogenoemde WOZ (Wet waardering onroerende zaken) waarde van uw woning. U betaalt over deze waarde belasting. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de gemeente in uw ogen de woning te hoog in waarde schat. U kunt dan ons inschakelen voor een second opinion.

Wat houdt EPA in?

Wederom een goede vraag! Sinds een aantal jaren staan het milieu en een groene maatschappij centraal. Dit geldt ook voor de woningmarkt. Sinds 2008 moeten woningverkopers / verhuurders een energielabel kunnen overleggen. Onze makelaar is EPA gecertificeerd en dit houdt in dat hij een erkend energielabel voor uw woning mag afgeven. Voor meer informatie met betrekking tot het energielabel en specifieke vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Wat doet onze taxateur voor u?

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op